Implantologija

Zubni implanti imaju za zadatak da nadomeste nedostajući koren zuba. U slučajevima kad kod pacijenata nedostaje jedan ili više zuba, postavljanje zubnih implanta predstavlja jedno od mogućih rešenja za sanaciju krezubosti. U nekim slučajevima se na implantima izrađuju i mobilni radovi – proteze, gde implanti imaju za zadatak da omoguće bolje držanje proteze, a nekada čak smanjenje dimenzija proteze.

Ugrađuju se hirurškim putem i posle ugradnje je potrebno da prođe 3-6 meseci kako bi se implant integrisao u potpunosti u okolna tkiva.

Uz dobro planiranje oko 97% implanta opstane 10 godina. Stoga ovaj vid rešavanja predstavlja dobro i postojano rešenje.

Usluge

Implanti kao alternativa mostu i protezi

U slučajeva nedostatka jednog ili više zuba gde postoji mogućnost izrade mosta, implant predstavlja alternativno rešenje koje se razmatra kada želimo da izbegnemo brušenje susednih zuba jer su neoštećeni. U nekim situacijama pacijenti moraju nositi protezu zbog nepovoljnog rasporeda preostalih zuba za izradu mosta. Implanti pružaju mogućnost dobijanja izrade fiksnih radova tako da im proteza više nije potrebna.

Implanti kod nosioca proteza

Implanti se takođe mogu koristiti kao ankeri za proteze te pacijent koji su imali problem da se proteze pomeraju ili spadaju. Postavljanjem implanta mogu dobiti stabilne proteze.

Imedijatna implantacija

Imedijatnom implantacijom (postavkom implanta odmah nakon vađenja zuba) pacijentu se pruža mogućnost da zapravo ni jedan dan ne bude bez zuba iako je zub bio indikovan za vađenje. Zub koje indikovan za vađenje se vadi, a u alveolu (rupu u kosti gde je bio koren) se postavlja implant i eventualno zamenik za kost u jednoj seansi.